Hond "Aaaa" leren zeggen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel reeferreefer

Ik zou graag mijn hond willen leren dat hij op commando zijn bek wijd open doet. Dat lijkt mij handig voor tijdens een gebitscontrole bij de dierenarts en daarnaast lijkt het me ook gewoon leuk om hem weer eens wat nieuws aan te leren. Ik vroeg me af of iemand mij daar bruikbare tips voor kan geven.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Oe, ik heb niet goed op zitten letten toen. Eerst een target leren op je vingers. En dan steeds de mond iets verder openen zonder echt druk te gebruiken. Chirag zat tegen een grens van 15-20 seconden aan. Het openhouden van de mond is een moeilijk iets voor een hond. De spieren moeten echt te kans krijgen dit te leren. Dus nog langzamer dan anders opbouwen, en dan nóg langzamer. 

Dit is al een behoorlijk stukje in de training. Als je twee handen nodig hebt kan je ipv een klikker een fluit gebruiken.

https://m.youtube.com/watch?v=4n_J6EO55Cc

 

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

Wat een super goed idee! Ik volg even mee

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik volg even, wil ik m'n hond ook nog eens leren

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik heb ook geen tips, nouja ik weet niet of je een clicker gebruikt? Anders misschien klikken als hij bij toeval zijn mond opent en dat uiteindelijk uitbouwen. Maar misschien hebben andere mensen andere methodes.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dit is meer een gewoonte vastleggen en belonen. Ik zou sowieso met een klikker gaan werken zodat je precies kan werken.

Sommige honden hebben als je ze net achter de mondhoek kriebelt dat ze de bek open doen. Klikken als ze de mond open doen als is het hijgen. Bij hijgen hebben ze namelijk de bek langtijdig open en wel gelijk een commando koppelen en handgebaar.


Sommige zeggen erna als ze het door hebben maar ik zeg altijd meteen een commando en handgebaar. Ik merkte zelf dat honden daarna totaal niet snapte wat je bedoelde.


Ik heb zo ook mijn hond aangeleerd om op commando zich uit te schudden. Handig als de nat is.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Door de cue pas tw gaan gebruiken als je hond het gedrag al vaak uitvoert en ook op andere plaatsen voorkom je dat de cue alleen voor een bepaalde context geldt. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Nala kan het redelijk, ik heb het haar niet echt geleerd.

Hoe ik het haar geleerd heb?

Vooraan haar bek/snuit lichtjes kriebelen en haar belonen bij elk beetje dat ze haar bek open deed.

Eens ze haar bek ver genoeg open deed zodat mijn duim en wijsvinger er tussen paste deed ik met mijn vingers haar bek open en plakte er een commando aan. Dan steeds sneller het commando zeggen.

Nala kan het zover dat mijn vingers haar lippen moeten raken en ik dan 'open' moet zeggen. Eens mijn vingers haar lippen niet meer raken doet ze haar bek weer dicht.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^